Louise Bloemen, holland holisztikus terapeuta sajátélményű Hellinger-Gestalt-Rebirthing önismereti csoportot tart Debrecenben október 6-7-én, az Aranyliliom Életmód Stúdióban.

Louise Bloemen, holland alternatív – transzperszonális – holisztikus szemléletű terapeuta saját, személyes önismereti- és több mint 40 év terápiás gyakorlatának tapasztalatai alapján egyedi, intuitív és hiteles módon alkalmazza munkájában a korszerű, elsősorban energetikai önismereti és terápiás módszereket, a Gestalt – „üres szék” – technikát, a csoportos család- és rendszerállítást, a Rebirthing-transzlégzést, a tranzakció analízist, az asztrológiát és számos egyéb módszert.

Louise az élethosszig tartó tanulás gyakorló híve, a terápia, a spiritualitás és a gnosztikus bölcselet területén. Lélekgyógyító munkája túlmutat a puszta probléma-megoldáson. Meggyőződése, hogy a polaritás, a megosztottság, a „vagy-vagy” válságokkal teli jelenéből csak az önismeret elmélyítésével, tudatosságunk szintjének emelésével, személyiségünk működésének harmonikusabbá tételével, s annak magasabb énünk szolgálatába való állításával teremthetünk harmóniát és békés együtt-élést világunkban.

Ami a csoportmunka folyamán történik:

  • megszabadulhatunk érzelmi blokkjainktól, félelmeinktől, kapcsolati nehézségeinktől, projekcióinktól és fixációinktól,
  • megismerkedhetünk személyiségünk különböző részeivel, köztük árnyék-oldalunkkal is, megbarátkozhatunk velük és el is fogadhatjuk őket,
  • megkereshetjük életünk fő célját, és meghatározhatjuk saját felelősségünket felnőtt életünk, kapcsolataink minőségéért,
  • fejleszthetjük azt a képességünket, hogy az áldozat szerepében és szenvedéseinkben megélt érzéseinket – tudatosítva, elfogadva, megértve és megbocsátva – együtt- érzéssé és valódi szeretetté változtassuk át,
  • nyitottá válunk és ráhangolódunk az Univerzum energiáira, hogy onnan erőt merítve szívünkből is képesek legyünk életünk, kapcsolataink irányítására.

A család- és rendszerállításban a személyes érzelmek, gondolatok, kapcsolatok energiáinak megszemélyesítése és „átszervezése” segít megszabadulni az életünket tudattalanul megnehezítő családi- és egyéb terhektől.

A Gestalt módszer „üres székeibe” beültethetjük külső és belső konfliktusaink szereplőit, elemeit, s azokkal párbeszédet folytatva átélhetjük, megérthetjük, megbocsáthatjuk és elengedhetjük fájdalmainkat, sérelmeinket.

Belső gyermekünk megismerésével és a róla való felelős gondoskodás elfogadásával megélhetjük, visszaszerezhetjük elvesztett kreativitásunkat, játékosságunkat.

Férfi- és női oldalunk energiáinak kiegyenlítésével, „hátrányosabb helyzetű” jobb agy-féltekénk aktivizálásával belső harmóniánkat erősíthetjük.

A Rebirthing, a Hara ponttal végzett munka, speciális mozgások és más bioenergetikai gyakorlatok hatására korai traumáinkból eredő, a túlélést szolgáló fizikai, érzelmi és mentális stratégiáink – tudattalan mintáink, kötődéseink – oldódni kezdenek.

Mindezekkel hozzájárulunk belső teljességünk visszaállításához, nyitottabbá válunk a megbocsátásra, az együttérzésre, a felnőtt, szabad, kreatív működésre, így belső- és kapcsolati harmóniánk, s ez által tágabb környezetünk harmóniája is megnő.

Tudatosságunk gyakorlására és elmélyítésére egyszerű és hatékony eszközöket tanulunk. A csoportmunkát bevezető és záró körtánc segíti.

A csoportmunka szemléletével és szellemiségével való ismerkedéshez javasoljuk a gnosztikusok, a humanisztikus és transzperszonális szemléletű gondolkodók, Krishnamurti, Osho, Ken Wilber, Thorwald Dethlefsen, Eckhart Tolle és további filozófusok, gyógyítók könyveit, ill. honlapjait.

Az egy- vagy kétnapos hétvégi műhelymunkák nyitottak, megértő, elfogadó, szeretetteli, bátorító és támogató légkörben zajlanak. Lényegük a sajátélmény, a tapasztalás. A kétnapos workshop részvételi díja: 25 000 Ft, az egynaposé 14 000 Ft, azoknak, akik saját személyes problémájukon dolgoznak. Akik kevésbé fókuszált módon vesznek részt a csoport munkájában, azok 18 000 ill. 11 000 Ft-ot fizetnek. Ha valakit a mély önismereti munkától csupán anyagi nehézségek tartanak vissza, annak számára – ha jelzi – energia-csere alapján keresünk megoldást.

A műhelymunka angol nyelven folyik, tolmácsolással.

A sajátélményű önismereti workshopokat mindazoknak ajánljuk, akiket érdekelnek a transzperszonális szemléleten alapuló önismereti módszerek, és eddig nem volt idejük, kedvük, bátorságuk vagy pénzük kipróbálni azokat; akik egyedül érzik magukat az adott hétvégén; akik készek szembenézni magukkal és változtatni annak érdekében, hogy belül és kívül nagyobb harmóniát élhessenek meg, vagy akik egyszerűen csak új tapasztalatokkal szeretnének gazdagodni…

 

Jelentkezni lehet, információk: Nemes Mariann 06209309921