Gara Katalin

CSUNG JÜAN CSIKUNG OKTATÁS ÉS TERÁPIA

A történetem

 

Gara Katalin Zsuzsanna vagyok. A csikunggal 2009-ben ismerkedtem meg. Számomra egy csoda volt. Igazi szerelem érzés vett körbe a gyakorlások hatására. A környezetem nem is értette mi történt velem, csak nevettek rajtam.

Bennem egyetlen egy biztos tudás létezett csak: a Csung Jüan Csikungot tanítanom kell. Átadni a tudást másoknak, mert megtapasztaltam az egyszerű gyakorlatok erejét.

Mivel ez a vágy gyakorlásról gyakorlásra erősödött bennem elkezdtem keresni az utat. Elsőnek a shiatsu masszázs jelent meg az útkeresésben, majd jött sorba a többi: kristálygyógyászat, tarot kártya, kineziológia, access bars, pránanadi, önfejlesztő előadások, festés, vers írás, számmisztika, asztrológia (még most is tanulom ), SVT és több apróbb tanfolyam, képzés, amik éppen formáltak rajtam valamit.

Sok terület nagyon tetszett, de a Csikung megmaradt. Mindig ő volt a biztos menedékem a legnagyobb problémáimban és a legboldogabb perceimben.

Két fontos dátumot szeretnék megemlíteni:

2012. november 6-án megismerkedtem a kínai képmedicina techinkájával és 2015. október 9-én Csung Jüan Csikung oktatóvá váltam.

Az oktatás és a csikungterápia között nem tudok választani, hisz mindkettőt hivatásomnak tekintem.

2017. augusztusában kijutottam Shaolinba, ahol Xu Mingtang Mester elvonulásán vettem részt. Ott kaptam meg a csikung-flow ötletét. 

A csikung-flow egy állapot és egy életérzés, ami a rendszeres csikungozás hatására jön létre. Flow, mert ez egy hullám, ami segít abban, hogy jelen légy az életedben. Ilyenkor minden perced tartalmas. Mindig helyesen tudsz cselekedni és a környezeted is támogat. Életérzés, mert amikor bekerülsz a csikungállapotba, akkor mindent máshogy fogsz látni: szebb lesz az életed és boldogabbá válsz. 

Hiszek egy szebb és jobb világban. Hiszek abban, hogy a Csikung ebben tud másoknak segíteni. Ezért szeretném átadni azoknak, akik szintén hisznek abban, hogy van egy jobb élet is, amit élhetünk.

A sztorim egyszerű ,orvosnál voltam és közölték várhatóan gerincsérv alakul ki nálam és előbb vagy utóbb meg kell műteni, nos Kata segített ezt rendbe tenni végre teljesen felszabadultan fájdalommentesen élhetem újra mindennapi életem.

Dózsa Miklós - Debrecen